peter_muler
13-02-05, 20:42
mebel (półka + stół + łóżko)
|
View Full Version : mebel peter_muler 13-02-05, 20:42 mebel (półka + stół + łóżko) Reanimator 13-02-05, 20:47 Hmmm... aj dont lajkit. Lozko (?) wyglada jak to z ceratka u pana doktora, a cienkie nózie krzesla z pewnoscia ugielyby sie pod mą ciężka dupą. A tak naprawde to nie znosze bialych furniczerów ;) aaa 13-02-05, 22:03 to na scianie spoko, lozko i krzeslo takie sobie. Marcin 13-02-05, 22:08 marni modernisci z was ;] ja tam biały lubie ;] ale co do mebelka ... ze tak powiem odrazu skojazylo mi sie ze typowym polskim szpitalem ;] ale to nic .... podoba mi sie ogolnie ... chociaz przydala by sie jeszcze jedna polka na aktowki bez "podniszenia dupy" poza tym ladnie ... troszke mozna by poprawic samą vizke ale to szczeggoly ... a te cienkie nozki to juz teraz standard ... aaa 13-02-05, 22:10 ja tez lubie bialy, cienkie nozki rowniez, ale .. te sa chyba za cienkie. a krzeslo jest poprostu meganiewygodne smola_sfc 13-02-05, 22:19 no to najpierw krzesło... proporcje chyba nie te, oparcie krzesła przy tej szerokości jest straszliwie niewygodne, bo wbija się po prostu w plecy jeśli chodzi o łóżko, to jeśli miałoby być mocowane do ściany i rozkładane (tak jak półki) to nóżki niepotrzebne, natomiast jeśli miałoby się na tych nóżkach opierać to na pewno są za cienkie no i jeszcze jedna sprawa blat na którym laptop jest za płytki, patrząc na proporcje krzesła i blatu to ma on jakies 45 cm głębokości a to na pewno zbyt mało, bo ogranicza jego funkcjonalność do postawienia tam wazonu z kwiatkiem render ok, natomiast ujęcie chyba nie trafione peter_muler 13-02-05, 22:44 pomysl polega na mobilnosci calego mebelka. polki, stol i lozko mona przesowac w poziomie i dodatkowo ustawiac pionowo w razie potrzeby "splaszczajac caly mebelek). stol rzeczywiscie jes za waski, no ale coz...wsam raz na wazon ;). krzeslo robine w 5 min i troche bez pomyslu bo bardziej jako symbol mial byc niz projekt.. thx za komentarze polka dot 13-02-05, 22:57 o rzesz wszystko sie podoba i to bardzo ale lózko cholernie niewygodne chyba ;O ;) peter_muler 14-02-05, 00:39 pracuje nad "szpitalnym" lozkiem ;) w miedzyczasie wrzucam front SansSerif 14-02-05, 00:41 ostatnie bardzo fajne. more aesthetic, less ethic, ... less function... :D peter_muler 14-02-05, 02:15 szpital byl do bani...czas na tani glow (takie zboczenie) http://members.lycos.co.uk/petermuler/img/01_a_pop.jpg SansSerif 14-02-05, 02:34 mocowanie lozka do elementu na scianie jest duzym bledem. lozko podlega wplywom mechaniczny, ruch posuwisto zwrotny itp :) boba 14-02-05, 12:42 generalnie pomysl przynosi mi na skojarzenia miejsce pracy niewolnika ;) 1. jest miejsce na dorzucane przez szefa projekty (mebel na ścianie) 2. jest gdzie pracować (economic krzesło - minimalna ilość materiału - tanie i ekonomic blat) 3. jest gdzie spać ...a to wszystko przy wykorzystaniu jedynie ok 3,5 m2 powierzchni!! generalnie brakuje tylko stojaka na kroplowke przy łóżku, bo czasem po 25 h pracy non stop człowiek chcialby się jakoś "odżywić" :D ciekawe to założenie - projekcik mozna by podrzucić szefom róznego rodzaju biur i pracowni, co wymagaja 25 godzinnego dnia pracy hehe ps co do łóżeczka - czysty masochizm ;) ps2 gdybym byl jakims szefem to zaraz bym kupil wszystkim pracownikom taki zestawik ;) pozdrawiam, boba ma_ry 14-02-05, 15:43 mi się podoba, przypomina pomnik Miesa van der Rohe (tamten co prawda był ceglany) rysunki ładne, hasło kiepskie... szpital byl fajniejszy- w drewnie troche ciężkie - eklektyczne ;) peter_muler 14-02-05, 15:51 http://members.lycos.co.uk/petermuler/img/01_b_pop.jpg voronovitch 14-02-05, 16:26 DESIGN JEST FAJNY ALE NIE JEST CIEPLY, JEST TO DOBRY POMYSL NP. NA MEBEL DO JAKIEGOS EXTRAWAGANCKIEGO HOTELU. OGOLNIE DOBRA ROBOTA SansSerif 14-02-05, 16:29 a co to jest cieply design? boba 14-02-05, 17:03 ten ostatni "mebel" chyba najlepszy (zwlasza ze bez lozka i krzeselka) ); strasznie płaski, ale przez to intrygujacy i przynajmniej dla mnie ciekawy, dobrze ze nie ma tych "skrzydelek: bo jakos dziwnie wygladaly peter_muler 14-02-05, 17:23 thx boba ale to ten sam mebel tylko ze po zlozeniu :D macsowhat 15-02-05, 14:22 Mi sie projekcik podoba :) fajne podejscie do sprawy - tez jest to moze Mebel dla nastolatkow ? fajny design , prosciutkie, czyste i nieprzeladowane pomyslami. pozatym ladne plansze :) niezla praca |