|
|||||||
| Zarejestruj się | FAQ | Lista użytkowników | Grupy społecznościowe | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz jako przeczytane |
| Galeria 2D (Finished works 2D & WIP) Jest to miejsce gdzie możecie zamieszczać prace 2D ukończone jak i prace w toku (WIP). |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
#1 |
|
Member
|
Deep Forrest
http://chindoos.ovh.org/photogallery/deep%20forrest.jpg
Parę dni temu kupiłem tablet (Wacom Volitio2) i oto jedna z moich pierwszych prac... Dopiero uczę się rysowac więc proszę o komentarze. |
|
|
|
Reklama
|
|
|
#2 |
|
Member
Miasto: Łódź
![]() |
...jak na jedna z pierwszych prac calkiem niezle ;) poprosze o dokladke :P
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Fruuuuu
![]() ![]() ![]() |
Zacznij sie uczyc od olowka. Tablet mozesz chyba narazie bez bolu odsprzedac. Sorry za brutalizm, jakos nie mam dzis sil na bycie delikatnym, poprostu praca jest pod każdym względem słaba.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Member
|
Ołówkiem też się uczę... Ale z tym odsprzedaniem tabletu to chyba przesada:/
|
|
|
|
|
#5 |
|
Fruuuuu
![]() ![]() ![]() |
No dobra, przegiolem, nie podlamuj sie, poprostu rysuj dalej, tablet zawsze zdrowszy od myszki, nadgarstki nie bola:)
|
|
|
|
|
#6 |
|
Member
|
na miniaturce wygląda lepiej, po powiększeniu przypomina dziecinny obrazek z kilkoma bajerami.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Member
Miasto: Bystrzyca Kł./Wrocław
![]() |
Nie ma co komentować. Narysuj kilka rzeczy, które jako pierwsze rysuje się przy nauce (bryły, kreski, perspektywa). Wtedy otrzymasz od kilku osób komentarze co źle, a co dobrze zrobiłeś i co powinieneś, a czego nie. Aha. I jeśli zabierasz się za rysowanie czegokolwiek pooglądaj to coś wcześniej, jak wygląda (tu np. drzewa i cała reszta). Chyba, że zależy ci na komentach typu: no, całkiem fajne.
Obrazek pod każdym względem zepsuty, a prace 3d ciekawe (choc się nie znam). |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Member
|
Cytat:
JoKeR
|
|
|
|
#9 |
|
Member
|
mam kilka uwag, mam nadzieję że, przypomnisz sobie przy innych pracach
1. po co te bajer-brokat-trzyde-pędzelki? jak malujesz ołówkiem czy farbami to też dosypujesz? ja używam tylko dwóch pędzli w photoshopie/gimpie - miękkiego i twardego 2. nie przemyślałeś kompozycji, ziom! co robi to ciemne drzewo w centrum? 3. grzybki po lewej - gdzie ci się tak spieszy, że musiałeś zrobić je jako żółte plamy? 4. czemu tu są kontury???? 5. sowa ma zero detali, chociaż jest głównym elementem (y no dobra, racja, posypka miała je zastąpić) 6. posiedź nad jedną pracą przynajmniej kilka dni, zacznij od ogólnych "plam", potem pędzlem o małym rozmiarze rób detale *tam gdzie są potrzebne* i zadbaj o klimat powodzenia
|
|
#10 |
|
Member
![]() |
to sa drzewa czy rury jakies?,bo mi to przypomina zardzewiale rury
|