|
|
#3371 |
|
Member
|
To ja dorzucę od siebie Oliver'a Stone'a. Większość dobrych reżyserów została już chyba wymieniona.
|
|
|
|
|
Reklama
|
|
|
#3372 |
|
UNLEASHED
|
A ja dodam J. J. Annaud'a
|
|
|
|
#3373 |
|
Blenderboy
|
Emir Kusturica i Milos Forman jeszcze, David Fincher z takich młodszych, James Cameron i Robert Zemeckis. David Lynch, Jean-Pierre Jeunet. filmy Luca Bessona przed joanną d'arc, Ridley Scott
Gilliam,Cohenowie i Sergio Leone już byli wymienieni |
|
|
|
|
|
#3374 |
|
Member
![]() |
Uwielbiam filmy Davida Lyncha. Filmy tego reżysera są na bardzo wysokim poziomie. Film Inland Empire spodobał mi się szczególnie. Rewelacja, film tak zakręcony, że trzeba się nieźle namyśleć, żeby wiedzieć o co tak właściwie chodzi
|
|
|
|
|
|
#3376 |
|
Carbon cup holder
|
przed chwilą obejrzałem film MacHeads - nawet fajny, opowiada o całym fenomenie apple i raczej będzie się podobał mac userom, aczkolwiek myślę że warto obejrzeć.
|
|
|
#3377 |
|
UNLEASHED
|
UNDERWORLD - BUNT LYKANÓW - W pełni przewidywalny prequel dwóch poprzednich części. Oni tam nawet... Nie, nie powiem, jak bardzo można spłaszczyć fabułę. Kto chce się naoglądać krwi, kłów i kłaków w świetle księżyca, to zapraszam, wszystkim innym polecam wydac kasę na lody.
Ocena: 4/10
|
|
|
|
#3378 |
|
Member
|
Też oglądam filmy reżyserami. Ostatnio kilka Polańskiego obejrzałem to mogę się podzielić:
- Chinatown - świetny film z Jackiem Nickolsonem - klasyka, warty obejżenia. - Wstręt - ciężki film dla miłośników pokręconych trillerów psychologicznych - Śmierć i dziewczyna - niezły film, trochę cięzki ale ciekawy, można obejżeć - Pianista - ten to pewnie wszyscy znają, mi się bardzo podobał bo lubię dobrze zrobione filmy historyczne zaczynam też kieślowskiego. "krótki film o zabijaniu" zrobił na mnie duże wrażenie, teraz biorę się za Dekalog. |
|
|
|
|
#3379 |
|
}i{
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ttaaddeekk - już kiedyś pisałem o "Holly Mountain" - koniecznie sprawdź: Alejandro Jodorowsky
Pozdrawiam. P.S. no i "Dersu Uzała" - Kurosawy... i "The Iron Man - Tetsuo (1988)"... P.S.II - siwy, "Wstręt" to jeden z lepszych filmów jakie kiedykolwiek widziałem... Polański nie zrobił nic lepszego, i nie zrobi...
Last edited by sly; 04-02-09 at 12:18. |
|
|
|
|
|
#3380 |
|
Memberator
|
Slumdog - milioner z ulicy. Swietny film, bardzo przypadl mi do gustu. Mimo, ze jest to film z bollywood'u to niczym nie odbiega, a nawet przewyzsza te z Hollywood. Bardzo dobra muzyka, piekne zdjecia i oryginalny scenariusz
Nominacje jak najbardziej zasluzone.