|
|||||||
| Zarejestruj się | FAQ | Lista użytkowników | Grupy społecznościowe | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz jako przeczytane |
| Galeria 2D (Finished works 2D & WIP) Jest to miejsce gdzie możecie zamieszczać prace 2D ukończone jak i prace w toku (WIP). |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
#21 |
|
Member
![]() |
Absolutne. Genialnie zbudowany nastrój. Bardzo wyczute i malarskie. Odważne i subtelne. Ukłon w Pańską stronę :)
|
|
Reklama
|
|
|
#23 |
|
Member
|
cóż mogę więcej napisać ? - rewelacja ! (zawsze mam problem z komentowaniem świetnych prac, wszyscy tylko miazga, miód, niesamowite).... aż chce się więcej ćwiczyć...
|
|
|
#24 |
|
Member
Miasto: Chotomów, Polska
![]() |
Mam pytanie, Kapitanie Obious ;). Czy praca ze sceną miejską, tą z wieloma ludźmi, powstała od zera? To znaczy, czy nie pracowałeś na zdjęciu przedstawiającym miasto?
|
|
|
|
|
#25 |
|
Member
Miasto: Łódź
![]() |
znakomite, choć ludek wydaje mi się trochę przeskalowany za bardzo im minus.
|
|
|
|
|
#26 | ||
|
Kitty Got Wet
Miasto: Santa Monica
![]() ![]() |
Cytat:
Cytat:
uzywam wlasnego setu brushy.
|
|
|
#27 |
|
Member
|
Whow aUTOSTRADA rzekłbym wymiata ! straszn0o mnie sie podoba dym klimat autko kompozycja rzekłbym wszystko w tej pratce..!!
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Member
Miasto: Chotomów, Polska
![]() |
Kapitanie, ja czytałem tamtą odpowiedź:
Cytat:
Inna sprawa, że czasy digartowe są takie, że zmieniają się możliwości, narzędzia, często tworzenie pracy to już nie malowanie od zera, ale swego rodzaju patchwork z licznymi modyfikacjami. Reasumując: zdjęcia do tekstur, czy zdjęcia do tekstur PLUS zdjęcie pod całość? Wybacz dociekliwość. Jestem gość dokładny :). |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Member
|
mnie jak resztę tutaj powaliła na kolana autostrada!! świetny klimat.
|
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Kitty Got Wet
Miasto: Santa Monica
![]() ![]() |
Cytat:
zaspokoje twoja dociekliwosc. prace zwykle zaczynam od pomyslu. potem zalezy dla kogo robie i jaka prace. jesli jest to ilustracja z detalami to textury, wspomagaja konkretna forme. jesli praca ma byc szybka (czyt. ustawiona pod klienta, pokazanie pomyslu, etc), to czy wstawie fote czy namaluje cos od zera nie ma znaczenia. liczy sie efekt koncowy. dla mnie textura / fota stanowi wspomaganie, nie trzon pracy (chyba ze rozmawiamy o matte). poniewaz natura zawodu raczej nie pozwala mi na mizganie sie pedzlem tygodniami nad 1 rysnukiem, wykorzystuje wszelkie mozliwe narzedznia by otrzymac porzadany efekt koncowy kosztem jak najmniejszego nakladu pracy. ostatecznie klienta nie obchodzi jak praca zostala zrobiona, tylko jak wyglada. anyway, polecam poprobowac clone/stamp i healing tool na bazie customowego brusha z wykorzystaniem textur/ innych wlasnych prac, dosyc ciekawie wydobywa to ziarnistosc pracy :)
|
![]() |
| Tagi |
| traumatic eye injury |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|