Wróć   Max3D.pl Forum > Prace i komentarze > Galeria 2D (Finished works 2D & WIP)

Galeria 2D (Finished works 2D & WIP) Jest to miejsce gdzie możecie zamieszczać prace 2D ukończone jak i prace w toku (WIP).

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Old 27-07-08, 13:57   #21
Nubb
Member

Nubb's Avatar

Nubb już niedługo stanie się sławny

Domyślnie

Absolutne. Genialnie zbudowany nastrój. Bardzo wyczute i malarskie. Odważne i subtelne. Ukłon w Pańską stronę :)
Old 27-07-08, 13:59   #22
RaVirr
Member

RaVirr's Avatar

Miasto: Węgorzewo
RaVirr już niedługo stanie się sławny

GG
Domyślnie

yo czemu to nie ma fronta?:P Kurde dopiero co zobaczyłem bo i bez miniaturki jest..
Obie prace- miazga.

RaVirr jest offline   Reply With Quote
Old 27-07-08, 23:05   #23
rosikowski
Member

rosikowski's Avatar

Miasto: Gorzów Wlkp
rosikowski jest na dobrej drodze

GG
Domyślnie

cóż mogę więcej napisać ? - rewelacja ! (zawsze mam problem z komentowaniem świetnych prac, wszyscy tylko miazga, miód, niesamowite).... aż chce się więcej ćwiczyć...
Old 28-07-08, 09:11   #24
Marcin Przybyłek
Member

Marcin Przybyłek's Avatar

Miasto: Chotomów, Polska
Marcin Przybyłek jest na dobrej drodze

Domyślnie

Mam pytanie, Kapitanie Obious ;). Czy praca ze sceną miejską, tą z wieloma ludźmi, powstała od zera? To znaczy, czy nie pracowałeś na zdjęciu przedstawiającym miasto?
Marcin Przybyłek jest offline   Reply With Quote
Old 28-07-08, 09:26   #25
dzudzu
Member

dzudzu's Avatar

Miasto: Łódź
dzudzu już niedługo stanie się sławny

Domyślnie

znakomite, choć ludek wydaje mi się trochę przeskalowany za bardzo im minus.
Old 28-07-08, 10:33   #26
Cpt.Obvious
Złota Galeria 2D Award 2D Grand Prix
Kitty Got Wet

Cpt.Obvious's Avatar

Miasto: Santa Monica
Cpt.Obvious jest klejnotem wśród brzydoty ;)Cpt.Obvious jest klejnotem wśród brzydoty ;)

Domyślnie

Cytat:
Napisał Marcin Przybyłek Zobacz post
Mam pytanie, Kapitanie Obious ;). Czy praca ze sceną miejską, tą z wieloma ludźmi, powstała od zera? To znaczy, czy nie pracowałeś na zdjęciu przedstawiającym miasto?
Cytat:
Napisał Cpt.Obvious Zobacz post
korzystam z fot niemal w kazdej z prac pod textury, oszczedzam czas :) czesto tez patrze w biblioteke refek zeby znalezc odpowiednie swiatlo do sceny. reszta to standard.

Cytat:
Napisał mayk Zobacz post
nie no auostrada miazga! pędzle m@? czy coś własnego?
uzywam wlasnego setu brushy.
Old 28-07-08, 17:37   #27
janko1987
Srebrna Galeria
Member

Miasto: Lubelec
janko1987 jest na dobrej drodze

GG
Domyślnie

Whow aUTOSTRADA rzekłbym wymiata ! straszn0o mnie sie podoba dym klimat autko kompozycja rzekłbym wszystko w tej pratce..!!
janko1987 jest offline   Reply With Quote
Old 28-07-08, 17:43   #28
Marcin Przybyłek
Member

Marcin Przybyłek's Avatar

Miasto: Chotomów, Polska
Marcin Przybyłek jest na dobrej drodze

Domyślnie

Kapitanie, ja czytałem tamtą odpowiedź:

Cytat:
Napisał Cpt. Obvious
korzystam z fot niemal w kazdej z prac pod textury, oszczedzam czas :) czesto tez patrze w biblioteke refek zeby znalezc odpowiednie swiatlo do sceny. reszta to standard.
...ale lubię mieć pewność. Z powyższej wypowiedzi wynika, że korzystasz z fotografii robiąc tekstury, czyli powierzchnie murów, drogi, materiału itd., wymieniać możnaby długo. Ja jednak, właśnie dla pewności, zapytałem, czy PODSTAWĄ CAŁEJ PRACY nie było zdjęcie. Bo jeśli nie, to BRAWO i zaczynam pilnie Cię obserwować :). Jeżleli tak, to też brawo, a jakże, ale już nie na stojąco, tylko na siedząco :).

Inna sprawa, że czasy digartowe są takie, że zmieniają się możliwości, narzędzia, często tworzenie pracy to już nie malowanie od zera, ale swego rodzaju patchwork z licznymi modyfikacjami.

Reasumując: zdjęcia do tekstur, czy zdjęcia do tekstur PLUS zdjęcie pod całość? Wybacz dociekliwość. Jestem gość dokładny :).
Marcin Przybyłek jest offline   Reply With Quote
Old 28-07-08, 19:04   #29
adi-su
Member

Miasto: warszawa / łęczna
adi-su jest na dobrej drodze

GG
Domyślnie

mnie jak resztę tutaj powaliła na kolana autostrada!! świetny klimat.
adi-su jest offline   Reply With Quote
Old 28-07-08, 23:57   #30
Cpt.Obvious
Złota Galeria 2D Award 2D Grand Prix
Kitty Got Wet

Cpt.Obvious's Avatar

Miasto: Santa Monica
Cpt.Obvious jest klejnotem wśród brzydoty ;)Cpt.Obvious jest klejnotem wśród brzydoty ;)

Domyślnie

Cytat:
Napisał Marcin Przybyłek Zobacz post
Kapitanie, ja czytałem tamtą odpowiedź:

...ale lubię mieć pewność. Z powyższej wypowiedzi wynika, że korzystasz z fotografii robiąc tekstury, czyli powierzchnie murów, drogi, materiału itd., wymieniać możnaby długo. Ja jednak, właśnie dla pewności, zapytałem, czy PODSTAWĄ CAŁEJ PRACY nie było zdjęcie. Bo jeśli nie, to BRAWO i zaczynam pilnie Cię obserwować :). Jeżleli tak, to też brawo, a jakże, ale już nie na stojąco, tylko na siedząco :).

Inna sprawa, że czasy digartowe są takie, że zmieniają się możliwości, narzędzia, często tworzenie pracy to już nie malowanie od zera, ale swego rodzaju patchwork z licznymi modyfikacjami.

Reasumując: zdjęcia do tekstur, czy zdjęcia do tekstur PLUS zdjęcie pod całość? Wybacz dociekliwość. Jestem gość dokładny :).
:)
zaspokoje twoja dociekliwosc.
prace zwykle zaczynam od pomyslu. potem zalezy dla kogo robie i jaka prace. jesli jest to ilustracja z detalami to textury, wspomagaja konkretna forme. jesli praca ma byc szybka (czyt. ustawiona pod klienta, pokazanie pomyslu, etc), to czy wstawie fote czy namaluje cos od zera nie ma znaczenia. liczy sie efekt koncowy. dla mnie textura / fota stanowi wspomaganie, nie trzon pracy (chyba ze rozmawiamy o matte).

poniewaz natura zawodu raczej nie pozwala mi na mizganie sie pedzlem tygodniami nad 1 rysnukiem, wykorzystuje wszelkie mozliwe narzedznia by otrzymac porzadany efekt koncowy kosztem jak najmniejszego nakladu pracy. ostatecznie klienta nie obchodzi jak praca zostala zrobiona, tylko jak wyglada.

anyway, polecam poprobowac clone/stamp i healing tool na bazie customowego brusha z wykorzystaniem textur/ innych wlasnych prac, dosyc ciekawie wydobywa to ziarnistosc pracy :)

Tagi
traumatic eye injury

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania