Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich jestem nowy na forum,

Mam prosbe mianowicie potrzebuje wskazowki jak na jednym obiekcie dajmy na to boxie (docelowo ma to byc kartonik z soku) umiescic 6 textur (wczesniej przygotowanych i obrobionych zdjec) na kazdym z bokow, tak aby miec mozliwosc kalibracji kazdej textury osobno w celu najlepszego dopasowania. Domyslam sie, choc moze jestem w bledzie ze do tego celu najlepiej bedzie uzyc materialu (multi/sub)i w diffuse kazdej z 6 slotow wpakowac bitmape. Wczesniej boxa przekonwertowac do e.poly i z poziomu polygonow ponumerowac materialy od 1 do 6 problem w tym ze nie wiem gdzie moge wykalibrowac kazda texture osobno. Kombinowalem z mod. UVW Map ale to nie rozwiazuje problemu. Prosze o pomoc.

Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

1 opcja to mulit sub, jak pisales, ale wielkosć poligonów musi idealnie pasować do obrazka, można tez dać cztery osobne modifikatory UVW map i każdej mapie przydzielć inny kanał

2. połączyćwszystkie obrazki w jeden plik, rozłożyć siatke modifikatorem unwarp i dopasować, to najlepsze rozwiązanie ale unwarp nie jest najprostszy, zajrzyj do działu videotutoriale to znajdziesz fajne tuki do nakładania tekstury unwarp-em

Napisano

Zawsze możesz połączyć bitmapy w jedną w photoshopie i później użyć unwrap uvw. W okienku Edit włączysz podgląd tekstury, zaznaczasz wszystkie płaszczyzny i dajesz flatten mapping. Póżniej zaznaczasz każdą płaszczyznę i dopasowujesz ją do odpowiedniego boku pudełka.

Napisano

Dzieki za pomoc ! , zaczolem uzywac unwarp`a :) o cos takiego wlasnie mi chodzilo.

Pozdrawiam.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.