Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Nareszcie skończony MiG-29:). Wiem, że jak zwykle możnaby jeszcze trochę posiedzieć ale uznałem, że już wystarczy.

Nie wykluczam kolejnych ujęć a nawet jakiejś animacji.

Oczywiście wszelka krytyka mile widziana:)

mig29y.jpg

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 4,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Piękna rzecz! Jako całość - robi znakomite wrażenie. Piękny model i kolory. Ogień z dysz - rewelacja. Co do krytykanctwa: moim zdaniem bump jest za duży - trochę ten samolot wygląda jak mały modelik. Mógłaby też być gdzieś mapa specular, żeby zaburzyć odbicia światła na powierzchniach. Mogłoby też być więcej światła wypełniającego (ambient) i brud na rakietach. Teraz jest bardzo sterylnie. Trochę brak samego "powietrza". Jak "zetniesz" trochę czerni powinno być lepiej. Poza tym, mam taki myk do powietrza: powiel całość obrazu, mieszanie warstw typu screen (krycie około 13%) i mocno zbluruj gaussem (wysokie wartości). Dzięki temu można zlikwidować tą próżnię.

Tyle krytyki. I tak jest dobrze. Graty ukończenia miga :)

Pozdrawiam

Edytowane przez peter_f

Napisano

No! To drugi MiG w powietrzu! Gratuluję ukończenia pracy! Zgodzę się z uwagami Piotrka. Generalnie popracowąłbym jeszcze nad integracją z tłem i usunął ten babol oświetleniowy tuż za osłona kabiny pilota. teraz jest tam jakiś taki nieładny blik, jakby osłona miała inny odcień niż kadłub.

A ogień faktycznie fajny!

Napisano

wyszło naprawdę pięknie :) możesz się podzielić czym robiłeś ten ogień? fume fx, czy może czymś innym.

Ode mnie 5* :P

Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

Ogień bez żadnych pluginów:) Jest to po prostu kilka sfer i cylindrów z falloffem na opacity i self-illumination plus mapy proceduralne typu noise i smoke. Rozgrzane powietrze to postprodukcja w PS.

W sumie jeśli ktoś chce to mogę wrzucić screeny z ustawień materiałów ale renderuję Brazilem więc nie wiem czy komukolwiek się przydadzą.

Napisano

Ja bym prosił ustawienia tylko ja w fałraju robię ale może mi pomozesz?.

Napisano

Wygląda jakby z fabryki wyleciał, taki idealnie czysty, troche się gryzie z chmurami. Technicznie pierwsza klasa :)

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.